Βιογραφικό



Ο Πάρις Πλιάκας παίζει κιθάρα από 9 χρόνων. Σπούδασε κλασσική κιθάρα μελέτησε Ανώτερα Θεωρητικά .
Η πραγματική μουσική του εκπαίδευση όμως ήρθε μέσα από τις εμπειρίες που απέκτησε στην Ισπανία συνεργαζόμενος με διάφορα γκρουπ φλαμένκο και συνοδεύοντας με την κιθάρα του αρκετούς χορευτές και τραγουδιστές στην Ανδαλουσία οι οποίοι και του έδωσαν το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο "Tio Currito".
Έδωσε το πρώτο του ρεσιτάλ το 1983 και από τότε δεν χάνει ευκαιρία να παρουσιάζει δημόσια την τέχνη του ανανεώνοντας συνεχώς το ρεπερτόριό του.
Προσωπικές γνωριμίες και φιλίες με διακεκριμένους παγκοσμίου φήμης κιθαριστές όπως οι Carlos Montoya, Juan Serrano, Manuel Cano κ.α. συμπλήρωσαν το καλλιτεχνικό του υπόβαθρο και έθεσαν γερές βάσεις για τη δημιουργία ενός αποκλειστικά δικού του στυλ ερμηνείας.
Συνθέτει δικά του κομμάτια για Ισπανική κιθάρα και διασκευάζει παραδοσιακές μελωδίες πάνω σε ρυθμούς του φλαμένκο ενώ στο ρεπερτόριό του περιλαμβάνει επίσης αυθεντικά έργα σπουδαίων κιθαριστών όπως οι Carlos Montoya, Sabicas, Juan Serrano, Niño Ricardo,Paco Pena, Paco de Lucia, Nino Miguel κ.α
Οι κιθάρες που παίζει στις εμφανίσεις του έχουν κατασκευαστεί από τους " Santos Bayon " (sombrino de "Santos Hernandez") και Luis Goya ενώ οι χορδες που χρησιμοποιεί είναι "La Bella".